Do Bierunia zawitali francuscy goście z partnerskiego Meung sur Loire. Dzisiaj odwiedzili Powiatowy Zespół Szkół, w którego pracowniach gastronomicznych lepili polskie pierogi. W tym samym czasie członkowie bieruńskiego stowarzyszenia „Wspólna Europa” poznawali tajniki przygotowania francuskiej tarty. W spotkaniu uczestniczyła wicestarosta Agnieszka Wyderka-Dyjecińska, która przywitała wszystkich przybyłych i wręczyła francuskim gościom powiatowe upominki. Włączyła się również we wspólne gotowanie i pieczenie. Potrawy i wypieki udały się wyśmienicie, szczególnie ku zadowoleniu panów, którzy od zajęć kuchennych woleli rozgrywki w bule. ZK

DSC_0368.png DSC_0408.png DSC_0438.png DSC_0456.png
DSC_0419.png DSC_0425.png DSC_0469.png  

Kalendarium

LIPIEC 2019

PN
WT
ŚR
CZ
PT
SO
ND
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31